Municipiul București este împărțit în 6 sectoare. Este posibil ca multă lume să nu realizeze că în centrul Capitalei, distanța dintre sectorul 1 și sectoarele 2, 3, 4 și 5 poate fi doar de un pas. Astfel se face că Hotel Cișmigiu, deși are adresa în sectorul 5, este o cazare din București din zona centrală. Bulevardul Regina Elisabeta, pe care se află Hotel Cișmigiu la numărul 38, leagă Piața Universității (sector 1,2 și 3) de Piața Mihail Kogălniceanu (sector 5) și traversează faimoasa Calea Victoriei, situată la 300 de metri de hotel.

Cazare în Bucuresti pentru explorarea orașului

Un hotel central din București precum Hotel Cișmigiu este un punct de plecare în explorarea orașului, dar și o destinație în sine. Cu o vechime de un secol, clădirea hotelului are o istorie bogată și multe povești de spus. Află mai multe despre istoricul și prezentul hotelului și de ce să alegi Hotel Cișmigiu pentru cazare în București!

Istorie și confort modern: Cazare la Hotel Cismigiu din București

Proiectată în 1912 de către inginerul Nicolae Pissiota și de către arhitectul Arghir Culina, clădirea în formă de U a hotelului Cișmigiu reprezintă o bijuterie arhitecturală a Capitalei. Stilul clădirii, eclectic, cu elemente Art Nouveau și neoclasice, este, în ziua de astăzi, un curent apus al arhitecturii. Deși încă apreciat, în prezent, din păcate, rar se mai construiesc clădiri cu același stil arhitectural, frumos ornate și distinse.

De-a lungul veacului, clădirea hotelului a reprezentat  cel mai modern hotel din București (1913, când era Palace Hotel), Centrul pentru Răniții Războiului (1916), o țintă lovită a bombardamentelor anglo-americane din primăvara lui 1944, locul de cazare în București al intelectualilor și aristocraților vremurilor inter și postbelice, căminul studențesc al ATF.

Hotel Cișmigiu, numit de TripAdvisor „Romania’s No 1 Historic Hotel”, a obținut acest titlu în urma renovărilor masive din 2012 ale clădirii de către dezvoltatorul imobiliar spaniol HERCESA. Fațada originală a fost restaurată, iar interiorul a fost schimbat și modernizat complet, transformând Hotel Cișmigiu în unul dintre cele mai cochete hoteluri din București. În prezent, este singura clădire istorică din București cu parcare subterană.

Camerele sunt, de fapt, apartamente cu living, baie, dormitor și, în unele cazuri și bucătărie, facilitățile sunt noi și eco-friendly, iar mobila și decorul sunt în stil nordic retro, chic și rafinat. De aici, de la cazarea ta de 4 stele din București, te vei desprinde cu greu de tot confortul, însă orașul te așteaptă să îl explorezi!

Cazare în București centru

În jurul Hotel Cișmigiu se află mai multe obiective turistice importante din București: biserici, palate, muzee și cea mai veche grădină a orașului, Grădina Cișmigiu. Chiar la parter se află centrul cultural spaniol (Institutul Cervantes), o librărie și faimoasa berărie Gambrinus.

Pe străzile din preajmă se află cluburi, hub-uri, magazine și, la 700 m distanță, Centrul Vechi. În direcția opusă Centrului Vechi, la 1 km distanță, este Ateneul Român.

De asemenea, foarte aproape de hotel se găsesc Primăria Municipiului București, spitalul Colțea, Teatrul Național, Teatrul Odeon, Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Universitatea București. Facultatea de Drept este la două stații de troleibuz distanță, la fel ca Opera Națională. Stațiile de transport în comun sunt la câțiva pași de hotel.

Hotel Cișmigiu este cea mai bună opțiune de cazare în București pentru oricine vine în Capitală fie în scop administrativ sau de business, fie de relaxare. Nu ezita să descoperi măsurile Covid Safe implementate pentru siguranța ta și a echipei hotelului!

Alege să faci rezervare direct pe site-ul hotelului Cișmigiu pentru cel mai bun tarif de cazare. Ai garanția celui mai mic preț și, în plus, ai asigurată parcarea gratuit în parcarea hotelului, pe toată perioada sejurului.

ARTICOLE HOTEL CIȘMIGIU Alte recomandări

Alte articole Cișmigiu.

săli evenimente

Kick off meetings de început de an la Hotel Cișmigiu

La început de an, când echipele de management se întâlnesc pentru a planifica obiectivele strategice și a se alinia la o direcție comună, organizarea unui meeting de tip “kick off” este foarte importantă. Aici se creează un mediu pozitiv și motivant, în care toți participanții ajung să fie pe aceeași lungime de undă și își […]

AFLĂ MAI MULTE
sustenabilitate

Despre sustenabilitate în turism

Într-o lume în care turiștii sunt din ce în ce mai conștienți de ecologie, este vital ca hotelurile să adopte practici sustenabile pentru a contribui la conservarea resurselor naturale. La Hotel Cișmigiu, „sustenabilitate” nu este doar un cuvânt la modă, ci face parte din filosofia noastră de business, prin care încercăm să facem din călătoria ta […]

AFLĂ MAI MULTE