Deși turismul este încă într-o stare de blocaj ca urmare a pandemiei de coronavirus, încep să apară semne care dau speranță celor care vor să călătorească și destinațiilor, în egală măsură. CNN publica într-un articol recent o situație a țărilor care se deschid către turiștii ce au fost vaccinați cu ambele serii de vaccin anti Covid.

Condiții de călătorie favorabile celor vaccinați anti Covid, implementate de șase țări europene

Astfel, Cipru a fost prima destinație care a anunțat, în decembrie, că va permite călătorilor care au fost complet vaccinați să intre în țară fără carantină. Măsura ar urma să fie implementată de la 1 martie căci, în prezent, condițiile de călătorie din Cipru implică obligativitatea unui test negativ cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Estonia, Georgia și Polonia au optat să ridice restricțiile de călătorie pentru cei care fie s-au recuperat după Coronavirus, fie au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin. Vizitatorii care au avut anterior Covid va trebui să dețină un certificat medical, precum și un test PCR recent care să indice că nu mai sunt infectați cu virusul.

Vești bune și pentru cei ce vor sa viziteze The Land of Fire and Ice, Islanda: de la 1 mai, călătorii complet vaccinați din țările Uniunii Europene, precum și din Liechtenstein, Norvegia și Elveția, nu vor intra în carantină atunci când ajung în Islanda și nu vor fi obligați să depună un test PCR negativ.

România a fost printre primele țări care a schimbat condițiile de călătorie în 2021 și a implementat măsurile de ridicare a restricțiilor pentru cei care au fost vaccinați anti Covid. Astfel, de la 18 ianuarie, cei ce vin din țările de pe lista galbenă și sunt vaccinați cu ambele doze ale vaccinului nu intră în carantină, cu condiția ca cea de-a doua doză să fi fost administrata cu cel puțin 10 zile înainte de intrarea în țară.

Certificatele de vaccinare – noile pașapoarte de călătorie? 

Reiese din cele de mai sus, tot mai clar, trendul prin care condițiile de călătorie sunt puternic influențate de vaccinul anti Covid. Restricțiile de călătorie vor fi ridicate în mod progresiv, începând cu grupul celor care au fost vaccinați și au acte medicale care să dovedească inocularea cu cele doua doze ale vaccinului.

Un alt exemplu în același sens este dat de Qantas, compania aeriană australiană, care dorește să introducă vaccinarea obligatorie pentru zborurile intercontinentale. Grecia și Israel au semnat la 9 februarie un acord care va permite turiștilor vaccinați să călătorească între cele două țări fără restricții.

Noile condiții de călătorie, care nu mai impun carantină celor vaccinați au început să genereze un val de turiști de peste 60 de ani, care au fost printre primii care au primit dozele de vaccin și sunt printre primii care reiau călătoriile. Unii seniori chiar optează pentru a rezerva, imediat după ce au fost vaccinați, călătoriile de vis, long distance, cu plaje exotice sau croaziere de lux.

Cu acești călători, industria turismului pe plan internațional primește un prim impuls atât de necesar iar hotelurile și stațiunile, care s-au confruntat cu o ocupare scăzută în întreaga perioadă a pandemiei, vin în întâmpinarea lor cu noi programe.

Tema pașapoartelor de vaccinare a creat păreri împărțite între țările din Uniunea Europeană. Țările nordice par convinse necesitatea emiterii unui astfel de certificat, care să faciliteze deplasările internaționale. Franța sau Germania consideră că este prea devreme pentru o decizie și nu susțin acordarea de privilegii celor care au fost vaccinați, prin prisma accesului inegal la vaccinare precum și a incertitudinii legate de împiedicarea transmiterii virusului.

Deși susţine certificatele de vaccinare pentru a monitoriza mai bine imunizarea, OMS critică ideea utilizării lor ca o condiţie pentru călătorii.

Condiții de călătorie – cum călătorim în 2021?

În ce privește intențiile de călătorie și modul cum călătorim în 2021, un studiu arată că generația Millennials (18-35 ani) sunt cei care doresc, în cea mai mare măsură, să reia călătoriile în 2021.

Anul acesta, gradul de atractivitate al unei destinații de vacanță va depinde nu numai de posibilele cerințe de carantină, ci și de cât de mare este numărul de infecții cu coronavirus, precum și de rata de vaccinare locală. Aspectul siguranței și măsurilor de protecție anti covid a devenit extrem de important pentru turiști.

La Hotel Cișmigiu privim cu încredere către semnalele de “dezghetare” a turismului și am pregătit noi programe, beneficii la rezervarea directă pe site și oferte de cazare în București ce se adaptează noilor condiții de călătorie din 2021.

ARTICOLE HOTEL CIȘMIGIU Alte recomandări

Alte articole Cișmigiu.

săli evenimente

Kick off meetings de început de an la Hotel Cișmigiu

La început de an, când echipele de management se întâlnesc pentru a planifica obiectivele strategice și a se alinia la o direcție comună, organizarea unui meeting de tip “kick off” este foarte importantă. Aici se creează un mediu pozitiv și motivant, în care toți participanții ajung să fie pe aceeași lungime de undă și își […]

AFLĂ MAI MULTE
sustenabilitate

Despre sustenabilitate în turism

Într-o lume în care turiștii sunt din ce în ce mai conștienți de ecologie, este vital ca hotelurile să adopte practici sustenabile pentru a contribui la conservarea resurselor naturale. La Hotel Cișmigiu, „sustenabilitate” nu este doar un cuvânt la modă, ci face parte din filosofia noastră de business, prin care încercăm să facem din călătoria ta […]

AFLĂ MAI MULTE