Pe măsură ce lumea își revine încet de la COVID-19, iar granițele încep să se deschidă, ne așteptăm ca vacanța în 2021 și călătoriile să arate diferit față de perioada pre pandemie. Dorința de a călători va fi mai puternică decât oricând – va fi un an de reînnoire și reconectare, în care mulți vor simți nevoia să recupereze timpul pierdut pentru călătorii în 2020.

La Hotel Cișmigiu, pentru a pregăti cele mai bune pachete de cazare în București în centrul vechi, am analizat câteva dintre tendințele pe care specialiștii în travel le anticipează pentru anul 2021. Acestea ne-au inspirat pentru a pregăti programele din acest an, «WOW moments» pentru oaspeții noștri și oferte speciale pe tot parcursul lui 2021. Care sunt tendințele în călătorii în 2021?

Vacanța 2021: Călătorii mai lungi și un nou mod de a munci

2021 poate fi anul în care vom redefini modul de a munci și de a călători. Vacanța în 2021 se va redefini și ea. Chiar și după ce va trece COVID-19, angajatorii ar putea avea dificultăți în a atrage angajații înapoi la birou, și este posibil să nici nu fie nevoie să o facă. Dacă tot ce avem nevoie este Wi-Fi și suficient timp în timpul zilei pentru a lucra, atunci putem munci de aproape oriunde, inclusiv dintr-un hotel în București (“workfromhotel”).

Într-un studiu recent realizat de Amadeus, a reieșit că 55% dintre participanți aveau în vedere o vacanță de cel puțin 14 zile. Trendul este acela al călătoriilor mai lungi, punctate cu experiențe unice care fac ca deplasarea să conteze. Mai puține zboruri, mai mult timp într-o destinație. Loc în care turistul va și munci – dacă o poate face de oriunde – împletind astfel business-ul cu recreerea (trendul “bleisure”), timpul de lucru cu experiența de vacanță,

Vacanța 2021: Siguranța este pe primul plan

Cu toții am văzut cât de repede se pot schimba situațiile atunci când vine vorba de COVID-19, astfel încât viitorii călători vor dori sa fie siguri că se deplasează în siguranță, cu riscuri minime. De la măsurile obligatorii de curățenie, prevenție și igienizare până la teste rapide în aeroporturi și kit-uri în hoteluri, operatorii iau toate măsurile pentru a pune siguranța pe primul loc.

Trendul se accentuează prin digitalizare, minimizarea contactului direct prin remote check-in, touchless payment sau mobile onboarding, în cazul zborurilor. Aplicațiile de travel cu rol de operatori turistici devin din ce în ce mai importante. Într-o lume post-COVID-19, turiștii vor să rămână conectați în timp ce călătoresc, sa primească sfaturi de încredere și să rămână informați cu privire la ultimele actualizari legate de călătorie.

Vacanța 2021: Turist în orașul tău

În 2020 vânzările de produse online au crescut exponențial. În 2021, plictisiți, poate, să cumpere de pe net a treia geantă neagră sau încă o pereche de pantofi, oamenii își doresc, mai mult ca oricând, să cumpere și să trăiască experiențe. Mulți vor alege turismul local și își vor petrece vacanța în 2021 în țară, făcând road tripuri, închiriind van-uri și practicând diferite forme de turism alternativ. Un trend interesant este acela de “staycation” prin care oamenii își descoperă propriul oraș din perspectiva unui turist. Se cazează la hotel – fie și pentru a mai diversifica statul acasă – și se vor bucura de frumusețea locurilor aproape de casa, fie ele parcuri, patinoare, muzee sau clădiri istorice.

Ce îți pregătim în 2021?

Vom păstra ofeta WorkFromHotel cu cele 3 variante. Cea mai solicitată opțiune este “Private apartment“ datorită ferestrelor luminoase către parc sau bulevard precum și a departajării dintre spațiul de dormit și cel de lucru. Închirierea de tip long stay rămâne o prioritate, apartamentele fiind ideale pentru sejururi mai lungi de  30 de zile. Ele oferă atât intimitate cât și serviciile unui hotel de 4 stele, fără griji de plăți suplimentare pentru întreținere și curățenie. Păstrăm și oferta de parcare gratuită, în anumite condiții, pentru sejur peste 45 zile.

Pentru 14 și 24 februarie și 8 martie, pregătim un trio de oferte, în care vom colabora cu Chefi renumiți pentru a crea o experiență specială de cină și cazare pentru o noapte romantică la Hotel Cișmigiu. Tot în 2021 vom lansa programul „Your choice of reward”, aplicabil tuturor clienților hotelului, prin care aceștia vor putea să își aleagă propriile beneficii la cazare, dintr-o diversitate de opțiuni care includ discount la închirierea unei săli de conferință, discount la următoarele sejururi, șampanie, flori sau prăjituri în cameră pentru ocazii speciale.

Măsurile de siguranță și protecție vor rămâne o prioritate în 2021. Celor peste 60 de măsuri anti Covid19 implementate deja, vom adăuga un nou set, care vizează digitalizarea: folosim deja ID Scanner pentru pașapoarte și cărți de identitate, plata online sau cu card virtual este deja o realitate.

Georgeta Grecu:

“Prin atenție și dedicare către dorințele oaspeților vom păstra aceeași experiență plăcută cu care sunt obișnuiți clienții hotelului. Generozitatea spațiului pus la dispoziție și timpul pe care-l alocăm fiecărui oaspete sunt marca Hotelului Cișmigiu.”

Suntem pregătiți pentru 2021, când lucrurile vor începe să revină la normal și oamenii să călătorească din nou. Ca de fiecare dată, Hotel Cișmigiu vă așteaptă, este gazda primitoare ale cărei servicii sunt atât de apreciate de oaspeții săi.

ARTICOLE HOTEL CIȘMIGIU Alte recomandări

Alte articole Cișmigiu.

săli evenimente

Kick off meetings de început de an la Hotel Cișmigiu

La început de an, când echipele de management se întâlnesc pentru a planifica obiectivele strategice și a se alinia la o direcție comună, organizarea unui meeting de tip “kick off” este foarte importantă. Aici se creează un mediu pozitiv și motivant, în care toți participanții ajung să fie pe aceeași lungime de undă și își […]

AFLĂ MAI MULTE
sustenabilitate

Despre sustenabilitate în turism

Într-o lume în care turiștii sunt din ce în ce mai conștienți de ecologie, este vital ca hotelurile să adopte practici sustenabile pentru a contribui la conservarea resurselor naturale. La Hotel Cișmigiu, „sustenabilitate” nu este doar un cuvânt la modă, ci face parte din filosofia noastră de business, prin care încercăm să facem din călătoria ta […]

AFLĂ MAI MULTE